Consells per a les disfresses de Halloween

TYRIUS ACONSELLA SOBRE LA COMPRA DE DISFRESSES PER A HALLOWEEN

El 31 d’octubre és una data cada vegada més celebrada al nostre país, convertint-se en una vesprada/nit assenyalada especialment per als més xicotets de la casa, que s’ho passen en gran acudint a les festes de disfresses amb motiu del dia de Halloween. Però perquè eixa nit siga perfecta el que no pot faltar és la seguretat, per això, des de TYRIUS volem fer una sèrie d’advertiments i recomanacions per a poder adquirir disfresses i complements segurs. Ja que des de fa algun temps han proliferat els productes procedents de fora de la Unió Europea, i aquestos, a vegades, no complixen amb les normatives de qualitat i seguretat.

En este sentit, considerem que hem de prestar especial atenció quan estan destinats al públic infantil. Les disfresses per a xiquets menors de 14 anys es consideren joguets, per la qual cosa l’etiquetatge ha d’incloure nom i marca del producte, dades d’identificació del fabricador, importador o distribuïdor, figurar la marca CE, l’edat recomanada, a més de les instruccions i advertiments d’utilització, i incloure l’etiquetatge en espanyol. A més, per a evitar el risc d’escanyament, es prohibix que continguen cordons o cordes en la zona del coll en aquelles disfresses destinades a menors de 7 anys. És important al seu torn que la disfressa no estiga realitzat amb materials inflamables. Es recomana adquirir les disfresses en llocs de confiança, i en la mesura que siga possible en establiments adherits al Sistema Arbitral de Consum ja que oferix la garantia al consumidor que davant qualsevol discrepància pot ser sotmesa i resolta a través d’este sistema alternatiu de resolució de conflictes en matèria de consum.

En el cas de els complements, cal prestar especial atenció a les màscares i caretes. Estes han de disposar d’orificis prou grans perquè garantisquen la correcta ventilació, i evitar així l’asfíxia. Per als més xicotets evitar les màscares que cobrisquen per complet el cap ja que poden provocar acalorament o asfíxia. També hem de comprovar que inclouen etiquetatge complet i en castellà, i que estan realitzades amb materials no inflamables, igual que amb les perruques. Respecte a les dentadures, han d’estar etiquetades i incloure els advertiments de seguretat, perquè com les màscares, poden provocar asfíxia.

Quant a les perruques, no hem d’adquirir aquelles que continguen materials fàcilment inflamables. També hi ha ser cautelosos a la hora de adquirir productes com a tridents, claus, ganivets, etc., no han de contindre parts punxants ni xicotetes peces que puguen desprendre’s amb facilitat.

En relació a el maquillatge; els productes utilitzats per a maquillar a els menors han de ser adquirits en un comerç segur. El maquillatge ha de ser específic per a la pell, hipoal·lergògens, per a evitar reaccions al·lèrgiques o irritacions, devem doncs comprovar que apareguen en l’etiquetatge els components o ingredients del cosmètic, així com les instruccions d’ús i la data de caducitat. Es recomana extremar la precaució i abans d’utilitzar-les sobre la cara del xiquet provar abans al braç o a la mà per a comprovar que no provoca cap reacció. També és molt important retirar després molt bé la pintura de la cara.

Quant a les lents de contacte, encara i quan s’han posat de moda, es recomana no utilitzar-les en xiquets xicotets, i en qualsevol cas, recordar que han d’adquirir-se en tot cas en establiments que disposen de personal qualificat, verificant que l’etiquetatge apareix en el nostre idioma.

Tyrius assenyala que si es detecten irregularitats en estes articles que poden afectar la seguretat de les persones consumidores, s’ha de posar en coneixement de les institucions i organitzacions de consum, a fi de valorar el risc, i si escau incloure el producte en la Xarxa de Alertes de Productes de Consum, un sistema europeu d’intercanvi ràpid d’informació l’objectiu de la qual és detectar de la manera més àgil possible articles insegurs, amb la finalitat de poder adoptar mesures que impedisquen la comercialització d’estos productes, ja siga a través de la immobilització o la destrucció d’aquestos.

Si comprem per Internet; Comprovar que en l’adreça de la pàgina web apareix el “https” o que figura en la pantalla un cadenat tancat. Així mateix, comprovar que es pot identificar l’empresa responsable de la pàgina web a través del seu nom, domicili, CIF, així com llegir l’avís legal i condicions de venda. Des de Tyrius recordem que en esta modalitat de venda el consumidor pot exercir el dret de desistiment, la qual cosa permet resoldre el contracte durant un termini mínim de 14 dies naturals des de la data de recepció de l’article sense haver d’al·legar cap motiu.

Finalment sol·licitar sempre, i conservar, el justificant o factura de compra , document necessari per a poder presentar qualsevol reclamació o denúncia, davant possibles incompliments dels drets que assistixen als consumidors i usuaris.

En definitiva, diversió però sempre amb seguretat.

 

0
Rated 0 out of 5
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)

You May Also Like